18 februari, 2010

Netopia? Myopia!

netopia sprider upphovsrättsindustrin numera desinformation om nätet, samhället, osv.

Idag har Martin Gelin, som tydligen arbetar som "nya medier-ansvarig för den rödgröna valkampanjen", skrivit en artikel i något de kallar "torsdagskrönikan".

Den är mycket intelligent skriven men inte riktigt klok. Läs Anna Trobergs replik också.

Läs gärna lite annat skräp på netopia också (och replikerna av Anna Troberg och Full Mental Straightjacket), så får du kanske igång adrenalinet.

Men jag vill återgå till Martin Gelin. Hans jobb är alltså att skapa positiva attityder till S, V och MP. Som du kanske vet har V och MP sålt ut sig till S nyligen i fråga om datalagringsdirektivet (se nedan för mer info om själva direktivet, här kan du läsa mer sveket från V och MP, artikeln länkar vidare till flera bra artiklar i ämnet).

Det finns alltså numera bara ett parti (piratpartiet) i Sverige som vill stoppa datalagringsdirektivet.

Och då försöker alltså Martin Gelin misstänkliggöra de som kritiserar de rödgröna för deras iver att delta i korståget mot demokratin.

Vi utmålas som "pigga bloggare med snärtiga diagramverktyg och en outtröttlig lust att konstruera samnband som liknar en konspiration". (Kopierat med stavfel och allt.)

Konspiration?

Ska vi ta en titt på de lagar som upphovsrättslobbyn redan fått igenom?
Eller de lagpropositioner som våra politiker redan har lagt?

Till skillnad från konspirationsteorier är detta hårda fakta.

Våra politiker är faktiskt, ivrigt påhejade av upphovsrättslobbyn, på väg att montera ner demokratins grundvalar.

Dra ditt strå till stacken.

Rösta på Piratpartiet.Datalagringsdirektivet innebär, om det implementeras i Sverige, att alla dina telefonsamtal, all din e-post, alla dina SMS och MMS och koordinaterna för var du befunnit dig och när (via mobiltelefonen) sparas i minst ett år - hur hederlig och oförvitlig du än är. Det strider mot FN:s konvention om mänskliga rättigheter och EU:s dito. Arkitekten bakom detta politiska missfoster är vår förre justitieminister Tomas Bodström, och nu vill alliansregeringen inte införa direktivet före valet. Men alla riksdagspartier är alltså nu överens om att införa det efter valet.

Myopia betyder närsynthet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida