13 februari, 2010

En bra dag i Dingos liv!

Idag började det roliga redan på morgonpromenaden, då träffade Ingrid och Dingo Anders och Diesel. Vilken fest att få leka lite med sin gamla kompis!

Sedan på dagen blev det till att dra pulka (bild finns om du klickar "Läs mer"-länken), och vi lyckades få ner en boll ur en gran som Ingrid kastat upp där tidigare i veckan.

Och så träffade vi Diesel igen på kvällen och den här gången var också "rottisen" Enzo med. Massor med lek!

En riktigt trött hund blev det på kvällen.

Det var inte lätt att ta någon bra bild när han rörde på sig, han kan bara full galopp och stillastående.

Etiketter:


Läs mer!

12 februari, 2010

Dimma och -10...

...ger en fin frost i hundpälsen (klicka "Läs mer" nedan).


Etiketter:


Läs mer!

23 augusti, 2009

En dag i skogen

Idag har Dingo fått spåra, och han gjorde en fullkomligt lysande insats!

Men det gjorde inte husse...

Först när vi kom till skogen tog jag fel stig till spåret, så vi korsade spåret medan jag letade efter det.

När vi korsade gjorde Dingo (som fattade vad som var på gång) ett perfekt spårupptag. Jag förstod nog det innerst inne men jag letade efter snitseln som markerade spårstarten och den var inte där så vi gick vidare.

Lite längre fram såg jag spårslutet en bit bort i skogen så jag förstod att vi måste ha gått för långt så vi vände. Så småningom fick jag syn på snitseln, den satt ju mellan stigen vi gick på och den jag använt tidigare, så den var på "fel" sida.

Husse inser sitt misstag och bestämmer sig för att gå spåret från början i alla fall.

Okej tyckte Dingo och gick som på räls, utan att låta sig störas det minsta av våra korsande spår.

Vi missade den första apporten men det var nog mest för att husse blev ännu mer förvirrad av ståhejet kring starten.

Vi gick tillbaka sedan och letade efter den och Dingo hittade den med en gång.


Trött hjälte.

Har du hittat någon större kantis?

Etiketter:


Läs mer!

15 augusti, 2009

Spårkurs dag 1

Jag skrev lite fel i facebook igår, jag skrev Väddö men det var Vätö vi skulle till. Inte så långt ifrån vare sig fonetiskt eller geografiskt.

Glömde kameran hemma :-(

Vi har hunnit med tre spår idag och blivit rejält solbrända, det blir skyddskräm i morgon för undertecknad i alla fall.

Vi fick börja med att berätta om våra spårerfarenheter och vad vi ville förbättra.

Vi talade om att Dingo vill för mycket och är ointresserad av apporterna.

Så skulle vi gå ett enkelt spår för att instruktören skulle få se med egna ögon.

Och när det väl var dags... Dingo var inte alls med i matchen, han tittade och gick åt alla håll, ville hälsa på instruktören och var helt ointresserad av spåret. Helt på tvärs mot vad vi sagt...

Nåja, vi tittade framåt och fick lägga det andra spåret lite avskilt så att Dingo inte skulle låta sig störas alltför mycket av de andra hundarna. Själva spåret blev en rad stora S-kurvor så att han skulle bli tvungen att koncentrera sig och göra det i ett bra tempo.

I det spåret gick det bättre, han försökte visserligen älga på som vanligt men blev snart varse att den stilen inte höll.

Vi blev dessutom coachade så apportintresset började ta fart.

Han gick riktigt fint.

Så fick vi lägga ett tredje spår och det blev en ring. Dingo gick jättefint och var hyggligt intresserad av apporterna, vi ska bättra på det i morgon.

Dingos bästis Diesel har spårat kanonfint hela dagen.

Nu är vi solbrända och dyngtrötta, Dingo har fått middag + grisöra + ett köttigt märgben.

Vi har också ätit färdigmat och nu dör vi nog snart, för idag i alla fall.

Etiketter:


Läs mer!

25 juli, 2009

Stor framgång i forskningen!

Jag har idag kunnat konstatera att de mystiska "busfrön" som i tid och otid fastnar i hundens päls i små gröna klasar (mer bruna mot slutet av sommaren) kommer från nejlikroten.

Om ni följer länken ovan hittar ni bilder på blommorna och fröställningarna, slår ni upp den på Wikipedia får ni se något som ser väldigt mycket vackrare ut än de flesta exemplar man ser i naturen. Det beror nog på att den fotograferats uppifrån så man inte ser hur lång stjälken är i förhållande till blad och blommor.

Dessutom är det få blommor per exemplar just nu (inga alls på de flesta jag sett), det kanske är fler tidigare på året.

Ta en promenad t.ex. i Åkersberga och håll utkik efter de taggiga fröbollarna (finns på bild här) som sitter högst upp i sina stjälkar och kom ihåg att bladen är ganska stora och flikiga med mjuka flikar.

Ta en fröboll mellan fingrarna och krama sönder den så får du en för hundägare (och kanske också småbarnsföräldrar) välbekant drös frön i handen.


Helt orelaterad hundbild från i midsomras. Inga "busfrön" i pälsen där.

Etiketter: ,


Läs mer!

16 juli, 2009

Il Cotte: scener ur ett hundliv

Idag finns allt under "Läs mer"...Matte har lagt godis i en PET-flaska, Dingo försöker få ut det... med sin vanliga metod, funkar inte våld så använd mera våld...


Se resultatet. Notera:

  • det är godis kvar i flaskan
  • det är numera väldigt svårt att få ut det den "rätta" vägenDingo badar i Mörtsjön. Jisses vad skitig han blev efter denna dag i skogen. Husse och Matte hittade några löjligt små kantareller.


Dingo ute på badbryggan. Frågar man Norrtälje Flugfiskeförening hävdar de kanske att bryggan är avsedd för fiske men Dingo vet bättre.

Etiketter:


Läs mer!

16 juni, 2009

Aktiveringskurs

Vi har varit på aktiveringskurs med Dingo och idag var det näst sista kurstillfället.

Det var dock sista gången för oss, det sista kurstillfället går nämligen av stapeln när vi är bortresta.

Idag var det spårning vi körde. Dingo var först ut och hittade Matte hur lätt som helst.

Sedan fick han försöka ta det lugnt medans de andra hundarna spårade...

(Klicka "Läs mer" nedan för bild)


Etiketter:


Läs mer!

13 juni, 2009

Hallabalaj

Nu har Britt kommit till Sverige och det innebär att man får lite social träning själv, he he.

Så det är ovanligt livat i stugan (även om Britt är borta ganska mycket och umgås med vänner och donar med sitt).

Om en vecka är det midsommar och vår värdinna (morsan alltså) har beställt paj så nu står Ingrid och bakar. Själv ska jag ut i regnet med ni vet vem, och försöka hitta på lite skoj för honom att göra.

Eftersom jag inte vill släpa runt på kameran just idag så får ni hålla tillgodo med en idolbild av lägre kvalitet idag...


Som om det inte vore nog att bilden är illa exponerad så får man konkurrens från HUSSE av alla!
Dessutom var det ju samma bild som pryder förstasidan... dåligt, husse!

Etiketter: ,


Läs mer!

16 maj, 2009

Party!

Grillkväll i stugan, dokumenterad med foton...Börjar lite soft...


Var e brudarna matte?


Fan... slut...

Etiketter:


Läs mer!

10 maj, 2009

Hundbabbel

I morse var vädret fint som utlovat men på förmiddan blev det grått och regnigt. Men till dagspromenaden med Dingo blev vädret kanonbra igen!

Han fick leta boll, leta matte, och hålla sig bakom eller bredvid husse och matte under nästan hela promenaden. Han var jätteduktig och vi tycker nog att den här lite mer strukturerade promenadtypen ger en lugnare hund överlag, han fokuserar bättre på boll- och matteletning.

Vi har någon lös teori om att han har så pass med motor ändå så han behöver inte hetsas till hysteri för att vara arbetsvillig, det verkar snarare vara bra att försöka dämpa honom så att han kan koncentrera sig när det är dags.

Så när matte gick och gömde sig fick hunden massage och lugnande ord från husse, och detta gjorde hunden lugn nog att åtminstone inte skälla gällt av upphetsning. Men när husse kopplade loss och sa "varsågod" var det ändå som ett skott ur en kanon. Och hittade matte på nolltid gjorde han.

Idag finns bild...

...på en alldeles ny typ av avslappningsövning...Dingo lade sig ungefär sådär alldeles frivilligt först men husse var tvungen att vara helt passiv och 100% avspänd för att hunden skulle ha ro att lägga sig tillrätta.
När det blev dags att posera blev han lite mer spänd, så på bilden har han lagt sig igen på mattes kommando.

Etiketter:


Läs mer!

01 maj, 2009

Halli, hallå!

Förra helgen gick vi en tretimmars (inklusive rast & fika) från Domarudden längs Roslagsleden mot Vallentuna. Därifrån kommer bilderna.

I förrgår blev jag sjuk (Feber och förkyld, kan det vara Svininfluensan? Eller har jag fått den där härliga magsjukan som härjat i syrrans familj?) och fick lomma hem från jobbet (Det var läskigt att köra, så sänkt var jag...) och nu börjar jag bli rejält rastlös... känner mig ganska frisk också, kanske ska försöka börja leva igen nu.

Under tiden har jag gått från att ha meningsskiljaktigheter med våra politiker när det gäller upphovsträtt och sånt till att börja vara ganska irriterad på skiten.

Så jag har skaffat "Tor" (mjukvara som låter mig gömma mig, när jag surfade in på Trönderjycken idag såg det ut som om jag satt i Tyskland) och kikat lite på Dold.se men jag tycker inte något alternativ känns riktigt bra. "Tor" slöar ner surfandet och gör att vissa saker inte funkar nåt vidare (som att skriva inlägg på den här bloggen till exempel).

Men banne mig om jag ska låta de satans IFPI-jävlarna veta vad jag gör på nätet! Nej, det kan de fetglömma. Så jag kollar vidare efter bättre alternativ, så får vi se om jag hittar något schysst. Så får jag tills vidare stänga av Tor lite då och då och ha lite tålamod resten av tiden.

Det här handlar alltså om principen att IFPI som är en intresseorganisation för privata företag i skiv- och filmbranchen har möjlighet att begära ut uppgifter om vart jag surfar om de misstänker att jag fildelar.

Och än så länge sparar de flesta internetoperatörer inte sådant data mer än ett par veckor men snart kan de bli tvungna att göra det pga en kommande lagändring.

Om datat då är värdelöst pga att vi som användare använder VPN eller tjänster som Dold.se eller mjukvara som "Tor", så är allt det där datat värdelöst, för det kan i så fall inte användas för att spåra oss.

Det här är viktigt, dels är det viktigt att göra det svårt för omoraliska företag att hävda upphovsrätt - dels genom att tvinga dem att hitta hållbara affärsmodeller, dels för att visa att vi inte vill ha någon upphovsrätt. Dessutom är det viktigt för att våra lagstiftare måste förstå att IT-revolutionen inte försvann när "IT-bubblan sprack" (en bubbla som skapades och spräcktes av börsmäklare, lysande strategi för att få börsen att gå bra men inte så bra för samhället...).

IT-revolutionen är i full gång, vare sig vi vill det eller ej. Och det gäller för både politiker och storföretag att hänga med i svängarna. Det kan man inte precis säga att de verkar ha förstått något av.

Oavsett om man tycker om Darwins teorier eller inte (det finns faktiskt tänkande människor här i Sverige som ägnar sin hjärnkapacitet åt att kritisera Darwin till förmån för den ännu sämre underbyggda kreationistiska teorin; skrämmande men sant) så kan man åtminstone konstatera att han hade en poäng med iakttagelsen att det vi människor är bäst på är att anpassa oss.

Så, politiker och storföretag: anpassa er till ett upphovsrättsfritt samhälle nu, eller bli frånåkta.


Något intressant här...

Mysig rastplats

Etiketter: ,


Läs mer!

18 april, 2009

Dingo har spårat idag igen!

Tyvärr inga bilder, men:

Spårandet har legat nere under vintersäsongen, men idag har vi lagt årets första spår åt Dingo.

Husse gick ut i skogen och la ett spår på 200-250 m med två vinklar, den första 90° höger och den andra 90° vänster (man får ju inte göra för svårt när hunden inte spårat på hela vintern!)

Så lade sig Husse vid spårslutet och väntade och väntade - tur han hade tidningen med sig. Han hade faktiskt kokat kaffe och tänkt att fika men när det väl var dags saknades kaffetermosen! Det visade sig senare att den glidit ur ryggsäcken i bilen...

I boken "Spårhunden" skriver Inki & Roland Sjösten att man bör låta hunden gå spåret antingen inom 5 min. eller efter 50-180 min. Tiden däremellan är spåret "brett" och det är sannolikt att hunden inte spårar i "kärnan".

Så Husse fick vänta ungefär en timme innan hund kom.

Så kommer Matte med hund. Kommer fram till spårstart. Hund märker att Husse varit där och börjar bli ivrig. (Matte och hund närmar sig inte spårstart från samma håll som Husse...)

Sätter på spårselen. Hund har blivit kralligare sen sist så det tar lite tid att justera.

Så bär det iväg. Hund spårar enligt Matte riktigt bra men är väldigt ivrig. Mot slutet trasslar han ihop spårlinan och när Matte reder ut trasslet tappar hon taget och hunden drar iväg på egen hand.

Så när hunden hittar Husse har han gått lite bredvid spåret (på läsidan förstås) och kommer således till Husse från "fel håll", och utan förare!

Det låg fyra apporter i spåret, en riktig spårapport (liten träpinne), den var han tydligen helt ointresserad av, två "repstumpar" och en gummiring (som han missade i farten när han skakat av sig Matte).

Ja ja lite misslyckat men han gjorde ju vad han skulle i huvudsak i alla fall.

Etiketter:


Läs mer!

13 april, 2009

Varför hitta på nåt nytt?

När man kan köra favorit i repris?

Ja ja lite nytt blir det väl eftersom Dingo denna gång är på sjön.

Men det är alltså hundbilder och mera vårtecken som är dagens melodi.


Hund som tuggar... en annan sorts fradga kan man kanske säga.


Nosar i vinden...


Kommunens lökar blommar i år igen!

Etiketter:


Läs mer!

12 april, 2009

Fula människor

Min matte träffade en person på en begravning häromdagen som skröt med att hon var IPO-domare och som frågade varför de hade köpt ett långhår!

Svaret är: för att vi är vackrast!

Nu vann förstås min syster Dorran fina priser på utställning häromdagen men om Dixon och jag varit där skulle vi ha sopat banan (tror vi).

Men vår syster är förstås nästan lika vacker som vi så jag gratulerar, grattis grattis, men bli inte för kaxig nu!


Se bara så snygg jag är!

Etiketter:


Läs mer!

11 april, 2009

Lite smått och gott...

Ni missade väl inte "Grillad" igår?
Jaså? Jamen klicka här då och kolla!
Programmet är väl ganska lamt tills Gudrun (Schyman, ja) får ordet och hon är ju tamejfan helt briljant! (Och i det här sammanhanget lovar jag att man varken behöver vara vänstersympatisör eller radikal feminist för att uppskatta henne...)

Om du vill gå direkt på Gudruns svar är det cirka 37 och en halv minut in i programmet.

Så till något helt annat. Nu är det äntligen vår och i dag har vi sommarvärme så jag kan sitta ute i kortbrallor och blogga!

Klicka du-vet-var och då får du en bild på "Il Cotte" och några små vårtecken!


Maria Nyckelpiga lever farligt på stigen...


Husse och Matte gillar sommarvärme, hund tröstar sig med att svalka tassarna på sista isen i skogen...


En fjäril som tog paus i kärleksbestyren för att posera.

Etiketter: ,


Läs mer!

05 april, 2009

Livet är skit...

Två-tre timmar i skogen är allt som krävs för att förvandla Trönderjyckens Dingo till...

Trönderjyckens Dyngo!!!

...osså hittade vi faxist blåsippor osså!

Etiketter:


Läs mer!

04 april, 2009

Två inlägg samma dag!!!

Det blev så många bilder i skogen idag så jag la upp en egen liten sida här, håll till godo!

Etiketter:


Läs mer!

Knähund!

Jojomensan tvättäkta tysk knähund från Trönderjyckens Kennel...


Etiketter:


Läs mer!

28 mars, 2009

Hundikyr

Nu har vi en hund som inte gillar att få klorna klippta, men husse ger sig inte förrän han är nöjd med varenda klo.

Och sedan kommer matte med borstarna!!!

Men när det är klart har min husse och matte i alla fall en vacker hund!


Etiketter:


Läs mer!

21 mars, 2009

En bild till

...med massor av fart och fläng!


Här kan vi snacka om drag under galoscherna!

Etiketter:


Läs mer!

Min nya kompis

...heter Diesel och klickar man på "Läs mer" så får man se vad trevligt vi har det tillsammans...


Du ser väl vem som är vem va?

Etiketter:


Läs mer!

16 mars, 2009

...hur gick det sen?

Det blev en långpromenad till på dagen och en mer normal promenad på kvällen (fast även då gavs tillfälle att sträcka ut hundbenen ordentligt). Efter kvällspromenaden blev det middag med lite extra tillskott: ett äpple och en banan!

Därpå dentalben och sedan på kvällen när Matte kom hem efter att ha varit ute med Sofi hade hon med sig leverpastej!

Och sedan avslutades dagen med en sista promenad med mycket spring och lek.

Vilken dag för en hund!

Etiketter:


Läs mer!

15 mars, 2009

Dingos födelsedag!!!

Idag fyller Dingo 2 år.

Före frukosten fick han gå med Matte på långpromenad och springa av sig ordentligt, till frukost blev det ost på maten!

Och det är bara början!

Undra på att han tycker det är bäst att vila när tillfälle ges... (fin bild om du klickar på "läs mer"...)


Etiketter:


Läs mer!

14 mars, 2009

Lördagkväll i stugan

Då får hunden leka med sin...

...TUPPESNUPPE!!!

Etiketter:


Läs mer!

01 mars, 2009

Torka tassar...

Nu har gubben bloggabstinens...

Dingo och jag har varit på en jättemysig promenad i solen och Söraskogen.

Vi har kört det vanliga med att kasta boll och hunden får inte hämta förrän husse säger "varsågod" och springa uppför backar och nerför backar och över stock och sten, och hoppa upp på (och ner från) stor sten på kommando och sånt...

På väg hem var det en gubbe med en annan schäfer som gick framför oss och drömde i sin egen lilla värld. Hunden var lös och stannade och väntade på oss. Han var stilla tills vi kom fram, då ville han gå fram och hälsa på Dingo, och jag gick emellan som den goda husse jag är.

Då vände han och ungefär i samma veva vaknade hans husse till liv femtio meter framför och ropade in honom.

Nu hände inget spännande men jag blir så förbannad på dessa lallare som inte håller koll på sina hundar - han kunde ju inte veta vilka vi var och ifall min hund (eller jag) skulle ställa till med en scen eller ej.

Nej spärra in gubben på långvården och släng nyckeln, så kan jag ta hand om hunden ;-)=

Nåja, när vi kom hem hade Dingo små isklumpar i pälsen på tassarna, och klumparna innehöll såklart inte bara is utan lika delar lera.

Då tyckte jag att det enklaste var att kommendera ligg och gå ut i köket och ta en kopp te.

Efter tekoppen tillbaka till hallen där duktig hund ligger och väntar på husse, nu med upptinat skit på tassarna som gick lätt att torka av.

Se där ett bra tips till lata hundägare (med någorlunda duktiga hundar).

Under "läs mer" hittar ni en liten bild husse tagit efter att hunden flyttat lite på sig eftersom han trodde att det var dags att få gå när tassarna var torkade.Etiketter:


Läs mer!

02 februari, 2009

Full fart i hagarna

Lille Dingo kan minsann hoppa över höga stättor och gå över de som är lägre...Etiketter:


Läs mer!

04 januari, 2009

En vinterdag i skogen...

...med världens trevligaste lille kotte kan väl aldrig vara fel?


Hund inväntar husse och matteSolsken mellan trädstammarna...Full karutta!Mera trän...Kristallen den fina...Här kommer hunden med bollen igen...

Etiketter:


Läs mer!

14 december, 2008

Vart ska man ta vägen?

Alltså ett hundliv kan bli lite jobbigt när husse sitter vid datorn på övervåningen och matte står och fnular med något på nedervåningen.


Vad gör man då?


Det är inte lätt...

Etiketter:


Läs mer!

13 december, 2008

Mini-bad för skitig hund...

Idag när Dingo och Christer kom in var hunden så skitig så vi tyckte det var lika bra att köra en liten avsköljning i badkaret.

Matte kom på den ljusa idén att ta fram kameran.Duschstrålen är kul!

Trött(?) buspojke.

Etiketter:


Läs mer!

05 december, 2008

Lite tröst i vintermörkret

Hej alla glada eller deppade...

Nu har jag fått för mig att jag ska skriva lite igen. Och om du vill ha något att trösta dig med är bilden på Dingo kanske det roligaste jag har att erbjuda.

För egen del börjar jag se fram mot lata dagar i solen och det är ju trösterikt för mig.

Betänk att det nog finns ett liv efter julen.Så här tokigt kan det bli när husse testar sina leksaker. Kan du gissa vad som hände?

Etiketter:


Läs mer!

03 november, 2008

Hej och hå...

Någon onding hade ändrat i Googles blogger-kod (ja jag använder Googles tjänst "Blogger", det är det som är skillnaden mellan den nya och den gamla bloggen) så att min "favicon" försvann. Som tur var var det andra som irriterat sig på samma sak så när jag tittade i hjälpforumet hittade jag lösningen nästan direkt.

Du kanske undrar vad en "favicon" är. Det är de små runorna du förmodligen ser bredvid adressfältet i din webbläsare just nu. Där brukar ju finnas lite andra bilder beroende på vart man surfar.

Kör du en ny version av Firefox som jag så ser du nog också samma bild till vänster på fliken, om du nu kör med flikar. Jag hann inte köra Internet Explorer på Vista så mycket innan jag installerade Firefox i stället så jag minns inte hur det ser ut i den, men jag minns att MS äntligen fattat att flikar är en bra grej och att miljoner fönster är ont.

För er som diggar världens bästa hund lägger jag upp ett par bilder, så kanske ni vill titta in igen någon gång i framtiden oxå.Tugg, tugg...

Favoritstället på toaletten!

Etiketter: ,


Läs mer!

29 oktober, 2008

Bilder på "Il Cotte" när han leker polis...

...finns här. Dingo går med sin husse som leker polis i svart regnställ och gummistövlar.

Etiketter:


Läs mer!

01 oktober, 2008

Men nu är det väl ändå dags?

Yepp, här kommer lite bilder på "Il Cotte" från en trevlig skogspromenad i helgen.Ta den här pinnen ifrån mig om du kan!

Skogsvägen med döda trädet...

Trattis...

Får jag ta bollen snart eller?

Etiketter:


Läs mer!

26 augusti, 2008

Fukteksem...

...är inget kul för en hund.

Lille Dingo blev lite rakad på sidan där bak för att vi skulle få bukt med eländet, och det är en ganska stor fläck som är ganska så kal nu...

Han får trösta sig med sin coola punkfrilla, den har han ju kvar...

Nåja, man ser nästan fukteksemet försvinna nu när den massiva filten av underull är borta.

Och man vill ju inte att det ska klia på hunden.

Etiketter:


Läs mer!

08 augusti, 2008

Punkhund?

Jag tror vi får höra av oss till Morten & Ankie och fråga vad det är för hundar de säljer egentligen.

Kolla in en tuppkams-wannabe!
Etiketter:


Läs mer!

01 juli, 2008

Bilder på "Il Cotte"

Ett par riktigt söta bilder på en riktigt söt hund kan du hitta om du klickar på "Läs Mer"...

Tuggelitugg
Här tuggas det...


Disneyteckning?
...och den här då?

Etiketter:


Läs mer!

17 maj, 2008

MH-prov!

Idag har "Il Cotte" med kullsyskon genomgått MH-prov. Så nu har vi svart på vitt att vi har en (nåja, ganska) orädd och trevlig hund!

Bilder finns här. Smakprov under "läs mer".Får jag smaka på din hand?

Etiketter:


Läs mer!

11 maj, 2008

Långvandring på Bogesundslandet

Idag har vi kört en favorit i repris.

Vi har promenerat med Håkan & Eva-May blå leden från Kulla vägskäl till Statoil-macken vid Bogesundsbron.

Förra gången var den sista Juli 2005 (enligt tidsstämpeln på fotografierna), och då hade vi den då 1,5-åriga Ixxa med oss. Då hade vi lite osis med vädret för någonstans vid Bogesunds slott började det regna.

I dag hade vi med oss lille Dingo, som vi idag har haft exakt ett år (vi hämtade honom den 11 Maj förra året enligt tidsstämpeln på fotografierna). Idag var vädret kanon hela dagen.

Dingo fick dricka mycket och bada ett par gånger för att inte bli alldeles överhettad.Härlig svalka för "Il Cotte"!!!

Etiketter:


Läs mer!

07 maj, 2008

Tingens förgänglighet

Förresten...

..."Il Cotte" har nu tuggat tygfrisbeen till de sälla jaktmarkerna.

Så kan det gå för en bit gummislang som hålls ihop av lite segelduk.


/Christer

Etiketter:


Läs mer!

Uppdatering på "Il Cotte"

Lille Dingos sår har läkt fint och ingen strut på honom längre.

Vi trodde i helgen att vi varit på vårt sista spårtillfälle eftersom Dingo ska på MH-prov nästa gång det var planerat och vi lämnar landet till sista.

Men nu kanske nästa tillfälle flyttas en dag så vi kan vara med en gång till!

Den som lever får se...

Etiketter:


Läs mer!

01 maj, 2008

Dumstrut!

Glömde förstås att berätta att Ingrid köpt tratt nu så lille Dingo inte kan slicka på sitt sår.

Såret ser fortfarande ganska bra ut, så det läker nog snart.


/ChristerChikanerad. Offentligt. Usch och fy.

Etiketter:


Läs mer!

29 april, 2008

Fästingar...

Vi har prövat ett kosttillskott som skulle skydda mot fästingar men det visade sig att när lille Dingo var i en fästingrik hästhage nyligen så dröjde det inte länge innan vi hittade tre fästingar i hans päls.

En av dem satt dessutom intill ett öppet sår så vi får vänta med att sätta på honom hans nya fästinghalsband...

Kosttillskottet kanske fungerar bättre under andra omständigheter, han får inte i sig riktigt allt som vi ger det och det är ganska liten dos så det kanske fungerar bättre om man t.ex. ger den i mat som blötts upp i vatten eller ökar dosen en aning.

Vi måste tyvärr vänta tills i morgon med att köpa en tratt eftersom veterinären här i byn stänger tidigt, redan 16:30 vardagar utom onsdagar då de har öppet längre.

Så vi får hoppas att såret inte är alltför intressant att slicka på.

Gnäll gnäll


/Dingos husse & matte & Dingo själv så klart!

Etiketter:


Läs mer!

27 april, 2008

Spårkurs idag igen!

...fast inga bilder den här gången...

Lille Dingo fick ett låångt spår med två vinklar och hela 5 apporter!

Dessutom hade det legat i trekvart. Det gick ganska bra, tappade intresset en gång när han hittade någon mer spännande doft i skogen och en gång när han blev trött.

Men han markerade alla apporter och jobbade på bra i övrigt.

Och så var det förstås jättespännande med alla spårkompisar!

Lava, Lady, Munin, Senta, Toya och Igor var med, och på sluttampen kom lilla Honey med på ett hörn också. Med det sedvanliga följet av hussar och mattar förstås.

Etiketter:


Läs mer!

24 april, 2008

Bild från spårkursen!

Vi har fått en bild av Eva-May som visar Dingo i spårselen från i Lördags!Etiketter:


Läs mer!